Export av Svenskt kunnande!

 

 
Jag lyssnade på Anders Borg i Ekots lördagsintervju. Jag är tacksam att Sverige har en finansminister som Anders Borg. Hela Europa har gått igenom den värsta finansiella krisen sedan depressionen och vi står fortfarande starka. Sverige har ett starkt förtroende när det gäller finanspolitik och företrädare från många länder lyfter fram Sverige som ett bra exempel. Nu kommer experter från Sverige att hjälpa Grekland att långsiktigt få in sina obetalda skatter eftersom det är ett av de stora problemen i Greklands ekonomi just nu. Genom EU sker stora projekt att hjälpa länder med finansiella problem och det är inte bara genom att skjuta till mer pengar utan även att hitta system som fungerar i landet.
 

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. Jan-Erik Vahlström

    Vi står fortfarande finansiellt starka, säger du. Jadu- det finns en likhet med ett land på andra sidan viken som på kort tid har blivit väldigt starka utåt sett. Samtidigt så svälter folk, tiggeriet har ökat, bostadslösa ökar för folk har inga pengar att betala hyrorna med, soppköerna ökar. Den enda möjligheten för folk att få mat. Arbetslösheten är enorm. I sverige ökar arbetslösheten, unga står utan jobb, soppköerna ökar även här,många utförsäkrade, många fast i fas 3, skattesänkningar, men endast för dom som jobbar och som redan ätits upp av prisökningar. Prisökningar som hårdats drabbat just dessa grupper som inte har jobb. Det enda försvaret som man har för detta är den s.k jobblinjen.Vilka jobb då? Jobblinjen existerar inte och har aldrig existerat under alliansens tid vid makten. Jag förstår att du vill framhålla Anders Borg. Det är ju han som styr politiken nu. Fredrik Renifeldt flyttas mer och mer i bakgrunden. Han har numera inga idéer och Anders Borg är administratören för att hålla skeppet flytande.

  2. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till Jan-Erik Vahlström (2012-04-10 12:04)
    Jag vet inte om du har missat att Europa haft den största finasiella krisen sedan depressionen. I januari 2006 med en (S) regering var arbetslösheten 8,3% Nu är den 7,8%. Att sätta människor i förtidspension utan tillträde till arbetsmarkanden är inte en positiv utvecking. Vi har fler människor i arbete nu än 2006,är inte det en jobblinje? Vi är beroende av att människor arbetar för att trygga vår välfärd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.