Försiktighetsprincipen!

 

En politik för jobb och välfärd. Det är vad vårbudgeten handlar om! Vi har en hög ungdomsarbetslöshet just nu och det måste vi göra allt för att förändra. De ungdomar som har svårast att komma in på arbetsmarkanden är de som inte har fullständiga betyg. Det sker förändringar inom utbildningssystemet som ska leda till att öppna upp för fler utbildningsplaster och bättre matchning mot arbetsmarknaden. Vi förbättrar tillväxten i landet med lättnader inom bostadsbyggandet, vi gör satsningar inom vården och ökar effektiviteten inom rättsvsäendet.  Det råder fortfarande en stor osäkerhet inom den finansiella markanden och det visar sig genom att reformerna inte är många .
 

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

4 kommentarer

 1. John

  Att förändra ungdomsarbetslösheten är väl ganska sent påtänkt efter 6-år vid makten , då allting har satsats på att sparka på Sjuka och Arbetslösa genom att försämra ersättningsnivåerna ,bidrag som det heter M-språk. Det är pengar som vi Arbetare har avstått från vid löneförhandlingarna för att ha som trygghet vid sjukdom eller arbetslöshet. Det har gått till Skattesänkningar och Städhjälp för Högavlönade .Dessutom har Ungdomsarbetslösheten ökat från 60 000 till 125 000 för dom som är upp till 24-år sedan 2006 .

 2. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till John (2012-04-17 21:21)
  Intressant att jämföra. I april 2006 var ungdomsarbetslösheten 28,2%, Nu igger den på 25,2% Alldelens för höga siffror. Jag tycker också att man ska ta i beaktning att av dessa arbetslösa ungdomar är 50% heltidsstudenter på universitet och högskola. Sen tycker jag också att det är lite tokigt att vi mäter ungdomsarbetslöshet från 15-24 år. Det är lite tidgt att säga att du är arbetslös från 15 år. De jobbskatteavdrag som vi infört har gett i princip alla låg och medelinkomsttagare en månadslön extra varje år. Jag tycker inte det är positivt att förtidspensionera 40 människor varje dag och läna dessa människor utanför arbetsmarknaden, det är bättre att kunna ta ett arbete efter egen förmåga.

 3. John

  Du menar att Jobbskatteavdraget skulle ha gett en månadslön extra per år , men i verkligheten så har jag fått dyrare A-kassa och sämre ersättning om jag blir arbetslös likaså sämre sjukersättning om jag överhuvudtaget får något alls om jag blir sjuk.De där människorna som blev pensionerade förut hade i varje fall en ersättning som gick leva på trots att dom var utanför ,jag säger inte att allt var rätt då men idag är dessa människor lämnade av Politiker (M), Arbetsgivare och FK p.g.a. en rutten politik. Att leva på Kas. är väl ändå att vara utanför arbetsmarknaden. För det kan väl knappast ha undgått dig alla Människoöden som har figurerat i Pressen som Liggandes med olika Krämpor ska söka jobb. För arbetsmarknaden har inte den möjligheten att ge mig ett jobb tex. 25% av min förmåga, men i Politikervärlden så kanske man tror att de är så.

 4. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till John (2012-04-22 19:15)
  Kampen mot utanförskapet och för jobben är central i vår politik. I tider av ekonomisk oro vet vi av erfarenhet att svagare grupper riskerar att hamna längre från arbetsmarknaden. Det är därför ingen slump att Alliansen satsar drygt åtta miljarder kronor de närmaste åren för att minska trösklarna till jobb för dem som har det tuffast på arbetsmarknaden.

  Jobbskatteavdraget är en åtgärd riktad främst mot de människor som har en låg- och medelinkomst. Därför finns det också en maxgräns på jobbskatteavdraget. Detta innebär att om en person tjänar mer än 28560 kronor i månaden får vederbörande ändå inte ett högre jobbskatteavdrag.

  A-kassan ska vara en omställningsförsäkring mellan två arbeten. A-kassan ska tillsammans med den övriga arbetsmarknadspolitiken ge ett bra stöd på vägen till ett nytt jobb. Inte vara som den var när Alliansregeringen tillträdde 2006 då utformningen bidrog till att människor hölls kvar i arbetslöshet

  Reformeringen av Arbetsförmedlingen har gjort att verksamheten renodlats och förbättrats. Nystartsjobb och Jobb- och utvecklingsgarantin är viktiga delar av en aktiv arbetsmarknadspolitik till stöd och uppmuntran för att söka sig tillbaka till arbetsmarknaden, jobb och egen lön. Dessa insatser tillsammans med a-kassans omställningsstöd, dämpar arbetslösheten och underlättar på vägen till ett nytt jobb.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.