Debatt om yttrandefrihet!

I dag har jag debatt i kammaren. Debatten handlar om ett motionsbetänkande om mänskliga rättigheter. Det finns många länder i vår omvärld där yttrandefrihet, press och mediafrihet inte är något naturligt. I Mexico finns tydliga lagar som visar på att yttrandefriheten är stor. I verkligheten mördas journalister och speciellt de som ifrågasätter den stora narkotika kriminalitet som finns i landet. I Kina ser verkligherten också ut på samma sätt. I debatten i dag kommer jag förutom bristen på yttrandefrihet att ta upp stora överträdelser mot kvinnors rättigheter i världen. Det sker mycket i positiv riktning men fortfarande återstår ett stort arbete.

Elisabeth Björnsdotter Rahm

En kommentar

 1. Krister Klermalm

  Det som jag kan tänka på som inte tas upp under debatten med, inte om, mänskliga rättigheterna; är vilka medborgliga rättigheter har du i ditt ansvartagande skyldiga att göra rätt för sig. När välfärdssystemen kör över mänskliga rättigheterna i deras utövning.

  Var finns yttrandefriheten här någonstans, när så uppbenbara felaktigheter som går utöver skattebetalarna bland annat av alla överklagningar på onödiga skäl i besluten.

  Väggarna i socialtjänsten i Lycksele är infekterade av misskötsel att inte ens politiska ansvariga reagerar på all de anmärkningar som kommit på kommunen fått av osyschta metoder emot den enskilde.

  Trots det har pågått år efter år så har ingen gjort åt detta. Varför ska en förälder beröra ifrån sitt föräldraskap att inte får informations ens till skolavslutningar trots lagen säger rätt till det. Föräldern är inte ens fara för barne-n/t.

  Eller att inte betalar ut försörjningsstöd i tid samt låter all tjaffs med en annan kommun gör att enskilde hamnar i ekonomisk trångmål. Att det är så svårt att bara dela på hyreskonstnaderna av de två månaderna som gäller.

  När sådant förekommer och den enskilde säger ifrån till att försvara sina skyldigheter att stå på egna ben. Så dras fascist piskan fram utan någon anledning till detta. Att ni ka ntillåta sådant i vårt land med mänskliga rättigheterna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.