Syrien på agendan!

 

Den arabiska våren som förändrat situationen för många människor i Nord Afrika har gett kraft till den Syriska befolkningen att kämpa för en förändring. Den förändring som är så nödvändig i Syrien är kantad av mord, misshandel och stora kränkningar av de mänskliga rättigheterna. Sverige är tillsammans med övriga länder i EU ense om att den sittande presidenten Assad måste avgå för att en fredsprocess ska kunna påbörjas. I dag samlas EU:s utrikesministrar i Bryssel för att diskutera aktuella frågor och situationen i Syrien är högt uppe på agendan.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

4 kommentarer

 1. John

  Väldigt intressant att följa med den Arabiska våren och den s.k. Demokratirörelsen , för är de inte så att det beror på vilken Diktator som Stormakterna ger sitt stöd till. Oljan och Kapitalet går ju hand i hand. Lundin oil ett ex. som har fördrivit folk från sina marker och Carl Bilt har ju ett finger i de där spelet. Demokrati i den där Världsdelen kommer aldrig att ske .

 2. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till John (2012-04-20 20:06)
  Det pågår en uppbyggnad av demokrati i nordafrika men det kommer att ta tid. Första steget är att genomföra demokratiska val och det har genomförts i blandannat Tunisien. Om ett land har levt under odemokratiska förhållanden lång tid så kan vi inte förvänta oss förändring på en gång.

 3. Sven.

  Det ÄR kapitalet och oljan som styr världen i dag! Har Du inte insett det? På vilket sätt verkar Du positivt för dina väljare?

 4. Kalle

  Visst styr oljan och kapitalet. Hade Väst varit seriöst intresserade av att enbart ”skapa demokrati” ute i världen så hade vi nog åtminstone försökt göra något åt situationen i Saudi. Kanske en av de mest brutala regimerna i världen. Inte minst på området kvinnors rättigheter.

  Men nej, vi dansar snällt med därför att vi inte vill stöta oss med en dominerande oljeproducent.

  Hyckleri på hög nivå med andra ord.

  De enda som väst (=USA) vågar mopsa upp sig mot är de länder som inte utgör något hot ekonomiskt, eller de som av olika anledningar inte ”spelar i samma lag”. Tex Venezuela, tidigare Irak, Iran mfl. Å andra sidan bryr sig väst inte så mycket om de länder som inte har någon ekonomisk betydelse. Folkmordet i Ruanda tex.

  It’s all about business…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.