Stöd i vardagen!

 

Moderatkvinnorna presenterade ett förslag förra veckan där vi ville titta närmare på att införa Vård av förälder (Vaf) dagar. Dessa dagar är tänkt att användas för att du ska kunna följa din förälder eller släkting till sjukvården , myndighet eller annan instans  de har behov av. Tanken med detta förslag är att det ska vara ett maximerat antal dagar som man kan ta ut. Intressant är att (S) genast hoppade på detta förslag och anklagade förslaget för att vara en kvinnofälla. Vem har påstått att det är kvinnan som ska följa sin sjuka pappa till läkare? (S) vill också att man ska öka grundbemanningen inom äldrevården.  Hur kommer detta att hjälpa de människor som bor hemma utan hemhjälp som behöver hjälp och stöd en dag av en nära anhörig ?
 
Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

4 kommentarer

 1. Krister Klermalm

  Fina ord du skriver om detta. I praktiken vill erat parti inte ge stöd i vardagen för de skötsamma medborgarna att inte ska hamna snett av socialtjänstens bristande arbetsruntiner, bland annat med utbetalningarna av försörjningsstöd. Hur blir det då med rättsäkerheten här.

 2. Johan

  Jisses, det kan bara hända i Sverige, att staten måste tala om för, samt närmast ”muta”, folk att de skall ta hand om sina näraste och käraste.

  Så kan det gå efter 70 års hjärntvättande att ”staten-tar-hand-om-och tänker-åt-dig”…

 3. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till Johan (2012-04-27 16:48)
  Att ha en välfärd som innefattar att du kan vara hemma och ta hand om dina sjuka barn, följa med dom till skolan eller på annat sätt vara delaktig är något vi sedan länge tar för givet. Detta förslag öppnar upp att du ska kunna följa med dina föräldrar till läkaren, biståndshandläggaren, eller annat. Det är ett förslag som ska göra det enklare att ta ledigt en halvdag från ditt arbete. det är inte tänkt att nyttjas för något annat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.