En heldag i Storuman!

I går besökte jag Storuman. En kommun i inlandet med de utmaningar som många kommuner har när det gäller att hitta medarbetare med rätt kompetens, när det gäller att få människor att flytta till kommunen. Jag besökte en rad olika företag som berättade om sin verksamhet och om hur de såg på framtiden.På förmiddagen besökte jag ett Företagshotell och träffade reklamföretag, miljötjänst, en sötvatten biolog och en socionom. En häftig blandning av företag under ett och samma tak.  Bilden ovan är på Storuman Tryckeri AB som är ett litet innovativt tryckeri med stort kontaktnät och med stor positiv företagaranda . Dessutom har de en medarbetare som i helgen tog EM silver i armbrytning!

Jag träffade det världsunika företaget PowerUp. Ett relativt nyetablerat företag i Storuman som  på kort tid har utökat sin verksamhet och bara ser möjligheter att sälja sina produkter.

Storuman Industri har 46 medarbetare och arbetar inom tillverkningsindustri till bla skogsmaskiner. Intressant att höra den resa som företaget gått igenom.

sammantaget var gårdagen en positiv upplevelse där Storuman och Storumans kommun visade upp alla positiva sidor och det är intressant att höra en kommun som satsar på näringslivet.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.