Kompetens är en bristvara!

 

Jag skrev ett inlägg igår om alla företagsbesök jag gjort i Storuman. Jag har besökt många kommuner både stora och små och det finns många gemensamma nämnare men en som i måndags blev ännu mer tydlig var det stora behovet av att hitta rätt kompetens till de arbetstillfällen som finns.  Ofta lyfts det enbart fram att vi saknar arbetstillfällen och då speciellt på mindre orter. Det finns en annan sida av myntet där kompetensen också är svår att hitta. Där har vi en utmaning att hitta rätt kompetens som även är beredd att flytta och bosätta sig där arbetstillfällena finns.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

4 kommentarer

 1. John

  Du Elisabeth , jag har en fråga . Hur ska du hitta Kompetens som vill flytta till glesbyggd när vi har ett parti (M) som vill avfolka glesbyggden och som likaså tycker att vi är den TÄRANDE delen av Sverige . Allt ska ju till Stockholm , Världens Medelpunkt.

 2. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till John (2012-05-23 21:04)
  Jag vet inte vad du bygger ditt påstående på men om du tittar på hur befolkningsutvecklingen sett ut de senaste 40 åren så har Västerbotten ständigt ökat sin befolkning. Två av våra grannlän Norrbotten och Västernorrland däremot har minskat sin befolkning. Du har helt fel i dina anklagelser om att (M) vill att alla ska bo i Stockholm. Vi har en utveckling av stora näringar som hela vårt land är beroende av. Det är en intressant världsbild du har att Stockholm skulle vara världens medelpunkt .

 3. Kalle

  Umeå stad kan väl knappast räknas till ”glesbygd”…? Det är ju där du hittar AC läns tillväxt de senaste 40 åren.

 4. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till Kalle (2012-05-24 19:07)
  Jag har aldrig påstått att Umeå är glesbygd. Jag jämförde befolkningsutvecklingen för våra nordligaste län och konstaterade att Västerbotten ökat sin befolkning men inte våra grannlän. Jag skulle inta kalla varken Sundsvall eller Luleå för glesbygd heller.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.