Företagsbesök i Vännäs

 

I fredags besökte jag Hotell Vännäs och träffade en av ägarna Khatrine. Jag var intresserad av att höra hur deras utveckling sett ut de senaste åren och även hur de såg på framtiden. Syskobparet Khatrine och Bert-Ove har drivit hotellet i sju år och  har förvandlat hotellet till ett litet modernt hotell i gammal stil med fantastisk mat. Tack vare att Alliansregeringen sänkt restaurang momsen så har hotellet anställt ytterligare en ny kock och en ny servitris. Det var ett väldigt intressant besök som  avslutades med en rundtur på hotellet och jag fick blandannat se bröllopssviten som heter sjunde himlen.

Dagen avslutades med besök hos Distrikstveterinärerna på deras Veterinärstation i Vännäs. En spännande verksamhet med stor effektivitet. de har 11 veterinärer anställda och den stora bristen ligger i leg. djurvårdarsjuksköterskor. Det finns en utbildning i hela Sverige och den ligger i Skara. Därför är det  svårt att få utbildad personal till Västerbotten.  På bilden håller Jennie på att behandla en hund.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En kommentar

  1. Bo

    Jag förstår inte riktigt detta med restaurangmomsen.
    Samma sak med RUT och ROT ur ett Moderat perspektiv. En marknadsekonomi innebär ju att varor och tjänster skall erbjudas konsumenterna och de skall genom sina val gynna de som är bra och missgynna de dåliga. På det sättet skall vi få ett väl fungerande företagande där det lönar sig att ligga på framkant. När man som ni (och andra partier med ROT) skattesubventionerar vissa branscher så förändrar man hela det urpsrungliga tänkandet. Om vi tex tar RUT så är ju det ett långvarit lobbande av företrädare för främst företaget Hemfrid. Det fanns inte tillräcklig lönsamhet för dem att verka under samma verklighet som andra branscher. Nu fick dom som de ville och du/ni har medverkat till att frångå en av era viktigaste principer. Marknadsekonomin. Det är verkligt sorgligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.