Sveriges nationaldag!

Svenska Flaggans dag som sedan ett antal år tillbaka är vår nationaldag. Det är en dag då vi i många kommuner hälsar nya medborgare välkommen till Sverige.  

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

4 kommentarer

  1. John

    Vår Nationaldag har vi firat förut , men inte med att hälsa nya medborgare välkomna . Har aldrig varit med om maken till Politiskt Svammel . Jag förstår att du är ute å Röstfiskar . Det tycks vara Kris i Moderaterna nu . Men du kanske eftersträvar Bidraget som så fint kallas för Inkomstgaranti efter 2014 , då man inte behöver söka Jobb eller ha krav på att göra rätt för sig. Du behöver inte svara , gör det på frågor och svar som är bekväma istället .

  2. John

    Det är inte personligt påhopp av mig när jag svarar . Men att ha fått se i TV om detta s.k. Lönebidrag som ni politiker får ut för att göra ingenting år efter år och utan krav på söka nytt jobb så har man tappat tilltron till systemet . Tråkigt att du tar det som påhopp . Jag bara efterlyser en ärlig Politiker som kan och vill tala i klartext vad vi Gräsrötter kräver av de som invandrar till vårt land om Lagar , Paragrafer och Seder som gäller i Sverige . Men ingen tycks vilja göra det . Är det så omöjligt att sätta dessa individer som kommer hit på skolbänken och lära dom Svenska med allt vad som hör till Våran Kultur . Acceptera eller res hem . Eller ? För övrigt så firar jag Nationaldagen på jobbet . Ingen tradition inom Byggnads att fira .

  3. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till John (2012-06-07 20:16)
    Den etableringsreform som infördes för drygt 18 månader sedan ställer höga krav på de som kommer som invandrare till vårt land. Jag tycker det är en bra reform att man som nyanländ invandrare får träffa Arbetsförmedlingen istället för socialtjänsten. Detta innebär en stor skillnad på mottagande och kravställandet när det gäller att lära sig om det nya landet. Tyvärr har den tidigare (S) regeringen inte gjort speciellt mycket och det är en stor anledning till varför vi har en utmaning när det gäller integration.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.