Samma krav på privat och kommunal vård!

 

Socialstyrelsen har presenterat en rapport där de jämfört privat och kommunal äldrevård. Finns det skillnader mellan privat och kommunal äldrevård? Den frågan gick inte att ge ett klart och tydligt svar på. Det finns skillnader när det gäller bemannings täthet och utbildningsnivå . Det som däremot är betydelsefullt att titta på som tex. kvalitet och den vård som ges till de äldre kan man inte visa på  skillnader enligt den rapport som Socialstyrelsen  presenteras. I dag är det enbart de privata utförarna av äldreomsorg som måste söka om tillstånd för att bedriva vård och kontrollerna är större hos de privata utförarna. Nu vill Socialstyrelsen att även kommunerna ska lyda under samma regler och tillsyn. En ändring som innebär att samma krav ställs på kommuner som privata utförare.
 
 
 Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)
   

En kommentar

  1. Beatrice Pettersson

    ”Det som däremot är betydelsefullt att titta på som tex. kvalitet och den vård som ges till de äldre kan man inte visa på skillnader”

    Helt riktigt. I inledningen till rapporten står att det behövs mycket mer undersökning och forskning och att det pga av brist på data inte kan svara väl på den frågan.

    Tyvärr har rapportens innehåll förvrängts från ”vet inte” till ”lika bra”

    Däremot, om man studerar graferna och tabellerna i rapporten, så framkommer att privata vårdbolag handhar lättare fall och lämnar svårare fall till det offentliga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.