Ambassadörsbesök i Umeå!

I fredags hdae jag bjudit upp Makedoniens ambassadör och handelsattaché till Umeå för en rad företagsbesök och för att få se en del av vad Umeå och Västerbotten har att erbjuda. Makedonien är ett land som har kandidatstatus till ett EU medlemsskap och vill utveckla landet med hjäp av andra länder. Vi besökte Ålö maskiner och fick en genomgång av företaget ochdet var intressant att höra och se hur effektivt företaget arbetar med utveckling och produktion. 

Vi besökte även Umeå Biotech för att ta del av deras arete med att utveckla nya företagsidéer med hjälp av inkubatorer. Vi hann även med ett snabbt besök på det nybyggda konstmuseet och designhögskolan i Umeå. Ett fantastiskt häftigt hus. Det var en väldigt nöjd ambassadör som lämnade Umeå på fredagkväll med löfte om att snart komma tillbaka.  

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.