Förlegad (S)yn på arbetsmarknaden!

 

Viktigt att Lycksele arbetarkommun och LO i Lycksele håller ihop. Detta skriver ledande företrädare i en insändare i VK förra veckan. Landsorganisationen (LO) är en stor sammanslutning av en rad olika fackförbund och är en stor aktör när det gäller arbetsmarknaden. För mig känns det underligt att man fortfarande år 2012 är så inskränkt man förutsätter att alla som är fackligt anslutna till ett av alla de förbund anslutna till LO är Socialdemokrater.  Det är en förlegad syn på arbetsmarknaden som framträder i (S) leden när man tar förgivet att verkligheten ser ut så. Jag har tidigare skrivit inlägg och ifrågasatt om de fackliga förbunden bara är till för (S) och det kräver nog en fortsatt debatt i den frågan.
 
 Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

6 kommentarer

 1. John

  Fackförbunden kan ju inte stödja Moderaterna , det vore väl att skriva under sin Dödsdom .Men det finns goda möjligheter nu för Arbetarpartiet Moderaterna att starta ett eget Fackförbund istället för att Ondgöra sig över vilka Politiska anslutningar de andra tillhör.Eller?

 2. John

  Nu har den stora möjligheten dykt upp för dig att starta ett Fackligt Förbund som stöder och ger bidrag till M . Varför fundera ? Eller är du rädd för att få för lite medlemmar ? Varför stöder LO S-blocket ? Enklast vore nog för dig att Läsa Historien hur LO bildades . Trevlig Midsommar . John

 3. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till John (2012-06-21 05:05)
  Vad är fackföreningarnas uppgift? De ska företräda medarbetarna mot arbetsgivarparten när det gäller förhandling inom en rad olika områden. De ska företräda ALLA anslutna medarbetare oavsett om medarbetaren är politiskt aktiv eller inte. Att vara fackligt ansluten innebär inte att du är socialdemokrat! Det är inte politiska partier som driver fackföreningar!

 4. John

  Vad gormar du om egentligen ? LO företräder ju alla som är Fackanslutna . Börja inom M-ledem att företräda Arbetarna , återställ A-kassan till en rimlig nivå likaså Sjukförsäkringen istället för att kasta ut folk i Kas eller Fas-3 . Dåförst blir du kanske trovärdig. Sedan borde du bemöda dig att svara på de kommentarer du får mera seriöst istället för att glida undan .

 5. Curth

  Håller helt med John ! Elisabeth du glömde ta rätt på fakta ! Sossarna grundade LO pga. att politiska partier inte ska driva fackföreningar. Men man kan samarbeta med facken och föra utvecklingen framåt. Vilket ni Moderater har glömt !!

 6. John

  Vem har blivit åsidosatt bland dom som inte är tillhörande S . Berätta . Vore väldigt intressan att veta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.