Rätt till heltid

 

Sverige är ett land där jämställdhet står högt upp på agendan. Det finns olika sätt att se på jämställdhet och det handlar inte bara om att män och kvinnor ska ha samma rättigheter och skyldigheter. Det handlar också om att vi ska ha en valmöjlighet och kunna både välja bort och lägga till det vi vill. Jag läste en artikel i Svenska dagbladet där höga (S) företrädare skriver att de kommer att införa rätt till heltid i (S) styrda kommuner. Jag kan hålla med om att alla som vill arbeta heltid ska göra det, jag tycker det ska vara ett eget val om man vill arbeta heltid eller inte. Att lagstifta om detta som (S) vill ger inte denna valmöjlighet.
 

Elisabeth BJörnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

 1. Åsiktsmaskinen

  Då är du ju helt överens med sossarna.

  Det är just de människor som vill arbeta heltid men inte får som ska få rätt till heltid. De som vill arbeta deltid kommer fortfarande få göra det.

  Men just de som vill ska också kunna få, så har då jag tolkat sossarnas lagförslag.

 2. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till Åsiktsmaskinen (2012-06-21 23:40)
  Vad som är skillanden är att (S) vill lagstifta om rätt till heltid. jag tror inte det är rätt väg att gå. Många inom ex. vård och omsorg vill ha en heltid bara för att kunna minska sin arbetsid. Varför inte lyfta fram en velfrihet till heltid istället utan lagstiftning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.