Eurocare mot Tobak!

 

I går träffade jag  gruppen Eurocare som har som verksamhet att lyfta arbetet för folkhälsa i Europa. De hade speciellt fokuserat på tobak och då i ett europeiskt perspektiv. EU har skrivit en ny konvention när det gäller att förhindra skador från tobak och Norge är det land som först av alla skrivit på konventionen. Vi är duktiga på att arbeta förebyggande i Sverige och vi har kommit långt jämfört med många länder i Europa. Att det inte är bra för gravida kvinnor att röka är något som vi ständigt informeras om i vårt land men det är inget man lyfter fram som betydelsefullt i många EUländer. Det är många människor som dör en förtidig död pågrund av tobaksrelaterade skador och det är ett område där det finns mycket att göra.    
 

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.