Danmarks ordförandefokus!

 

Nordiska Rådet har sommarmöte och under detta möte ingår förutom sedvanliga mötesförhandlingar även besök av intressanta föreläsare. Vi fick träffa flera danska företrädare som dels berättade om det danska ordförandeåret inom EU och också om några av de fokusområden som Danmark valt att lyfta fram under sitt ordförandeskap. Ett av områdena handlar om sundhet i Europa där man vill hitta strukturer och gemensamma regler för ett arbete mot antibiotikaresistens och pandemier. Detta arbete grundar sig mycket på den stora pandemi vi hade för två år sedan. Det är ett tufft arbete att ena alla de 28 länder som ingår men de flesta länderna är dock ense om betydelsen av gemensamma regler men att utforma dem är problemet.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.