Utmaningar i Arktis!

 

I dag är jag på ett seminarium om utmaningarna i Arktis. Det är ett område som på kort tid fått ett intresse ingen kunde ana. Det har pågrund av de klimatförändringar som sker skett stora förändringar i området kring Arktis och det innebär att exempelvis nya olje- och gasfyndigheter har upptäckts. Området är speciellt inte bara tack vare den miljö som finns men även för att det råder oenigheter vem som har tillträde till alla dessa fyndigheter. Frågan man ställer sig är också hur och om man ska utvinna dessa fyndigheter. Det finns en liten fast befolkning i området och hur ska detta nya intresse hanteras tillsammans med deras invanda  kultur och livsmönster. Ja frågorna är många och komplicerade och jag tror inte att dessa är besvarade efter denna dag.   
 
Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.