Libyen värre än under Gadaffis styre!

 

 
Våra nyhetsstationer berättar varje dag om situationen i länderna Syrien, Libyen och deras grannländer. Speciellt i Syrien är det en fruktansvärd strid som pågår och det verkar vara svårt att hitta en lösning som kan leda till ett sluta på detta inbördeskrig. I Libyen är människorättssituationen också väldigt svår. Många påstår att det är värre nu än under den fruktade diktatorn Gaddafi. Trots att det nu har gått en tid sedan Gaddafi störtades fortsätter hämndattackerna mot diktatorns gamla anhängare, men också mot svarta personer som anklagas för att ha stridit för regimen. Säkerhetsläget är fortfarande osäkert i Tripoli, men ute i provinserna är situationen betydligt värre. Där utövar milisgrupper ofta utpressning vid sina vägspärrar, i synnerhet om de stöter på utländska eller svarta bilister. Övergångsrådet som styr landet gör vad de kan för att lösa konflikten men milisen och militären är inte med på deras planer.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.