Dålig vård kan inte accepteras!

 

Jag läste en debattartikel i dagspressen i går där två engagerade Vänsterpartister beskriver hur alla privata vårdbolag skickar sina vinster till utländska skatteparadis. Detta är en beskrivning som inte stämmer och som gör denna debatt så snedvriden. I Sverige ska vi inte driva dålig vård oavsett om den är offentligt eller privat. Dålig vård kan aldrig accepteras likaväl som dålig hantering av ekonomi inte kan accepteras. Jag försvarar inte de riskkapitalbolag som placerar sina vinster i skatteparadis och det har även vår finansminister Anders Borg tydligt deklarerat att det inte är OK och att detta inte ska tillåtas. Debatten måste istället ligga i hur vi ska tillhandahålla säker och bra kvalitet på vår sjukvård och dessutom låta våra medborgare vara delaktiga i detta och kunna göra aktiva val för att kunna driva på utvecklingen.  Det alternativ som (V) tror på inom sjukvården är att låta ideella organisationer sköta verksamhet och det är en utveckling jag inte tror på.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

6 kommentarer

 1. Leif

  Så länge ni inte gjort något åt detta tycker jag det är helt rätt att debatten ligger där den gör. Ni vet om detta, varför gör ni inget åt det, fina ord från Anders Borg hjälper ju inte. GÖR NÅGOT!!!

 2. Krister Klermalm

  Om dålig vård går det bra att skriva om.
  Om odemokratiska länder och kvinnor.
  Men inte om dålig välfärden är går ej.
  Hjärtan om varann finns inte hos er här.
  Har vi och dom attityd än av gemenskap.
  Vill ens besvara kommentar säger nåt.
  Jag går inte blint med det dolda ni har.
  Fler inser att det grävs egna gravar där.

 3. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till Krister Klermalm (2012-07-22 10:45)
  Du är poetisk! Vård och omsorg är en del av den välfärd vi har i vårt land. Jag tycker att du bör fundera på om det system som den tidigare (S) regeringen hade när man förtidspensionerade alla och uteslöt dessa människor från arbetsmarknaden. Tycker du att det är att ha hjärta för varandra! Att alla ska kunna arbeta efter egen förmåga är att lyfta fram att vi alla behövs och att det betyder något att vi bidrar till vår utveckling! Vad tycker du att alternativet är?

 4. Krister Klermalm

  En del av välfärden som inte är humana när både AF och läkarna skriver intyg om att personen är för funktionsnedsatt elelr sjuk att det itne är rimligt att återgå till regulär arbetsmarknad. Dessa blir nu med era ändrade direktiv änn en gång blir utförsäkrad ifrån systemet. Detta vill ni itne skriva om. Om ni tyck att det är uppåt väggarna så ändra då.

  Efter erat övertagande efter 2006 så var det faktiskt fler bland ungdomar som förtidspenionerade sig än S regeringen gjorde åren innan. Idag är det inte bara dessa som utestängs utan också arbetsvilliga från arbetsmarknaden. Där endel av det ligger hos AF själv som hindra företagens anställningar.

  Nu skriver du återigen bara desssa personer som kan arbeta efter viss sin förmåga om så är 25 % – 75 % eller 100%. Dock är direktiven ändå besvärande att kunna förbättra sin tillfriskning till att orka mera.
  Inget alls för dessa som var illa med nya reglerna av antalet dagar och blir utförsäkrade trots inte har kapacitet ens. Det finns de som enbart orka med att klara över dagen med vardagsbestyren av ätande och duschande samt övriga hemhushåll.

 5. Birger

  Det är precis som Leif beskriver, att ni inte försökt göra något åt detta. Så läpparnas bekännelse är en form av hyckleri som ofta används inom partiet. Är det inte den fria konkurrensen ni förespråkar, där den bästa form av vård drivs i privat regi för dem som har pengar eller är detta en missuppfattning……………..?
  Då går alltid bra att driva en politik där man säger en sak men agerar på ett helt annat sätt. I mina ögon är detta inget annat än rent hyckleri för dem som har insikt i partiets politik, för andra som inte har detta, visar det på ren dumhet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.