Handel med människor!

 

Handel med människor eller som det heter på engelska trafficking är ett allvarligt brott och det är ett stort mörkertal på vad som upptäcks och anmäls. I Norge avslöjades  under förra året att 65 barn i åldern 16-17 år hade blivit utsatta för trafficking. Dessa barn utnyttjas till prostitution, tiggeri, narkotikabrott mm. I Sverige förekommer handel med människor i samma omfattning och det är vanligt att barn/ungdomar från Östeuropa, Afrika och Asien används till dessa brott. Att förhindra människohandel är högt prioriterat inom området för de som arbetar med organiserad brottslighet men det är ett komplext problem. Sverige har precis som Norge en lagstiftning mot trafficking men de fällande domarna är inte många eftersom det är svårt att bevisa brott då det är många mellanhänder  .

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.