RUT och ROT ökar!

 

En intressant undersökning presenterades i gårdagens nyheter.  De siffror som presenterades visar tydligt att både RUT och ROT avdragen används av allt fler i vårt land. Siffrorna för Västerbotten skiljer sig inte från resten av landet.  Fortfarande är det så att ROT avdragen står för den stora majoriteten men RUT avdragen ökar också. Siffrorna visar att det är många äldre som använder sig av möjligheten att göra avdrag för hushållsnära tjänster. De politiska partier som var motståndare till att denna reform infördes har nu insett det positiva i reformen och både (S) och (V) ser möjligheter till utveckling av de båda reformerna.    
 

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

7 kommentarer

 1. Fattiglappen men Stolt

  Vem bekostar detta undrar jag? För någonstans tas dessa pengar till dessa subventionerade tjänster som jag inte har den minsta råd med att utnyttja. Finns inte i denna världen att jag har råd med ROT och RUT. Det skulle vara så underbart med en RUT som kom hem och städade åt mig. Så slapp jag med min södervärkt kropp göra detta. Men tack vare eran politik och framför allt skattepolitik, så har jag inte ens råd med medicinen jag behöver. Detta i Sverige 2012!
  Jag har varken psyiska eller drog problem utan slet hårt i jobbet inom vården och tacken för det är idag att jag blir fattigare samt många med mig samt några blir rikare. Har itne heller för köpt mig utan min sjukpension blir bara mindre och mindre…
  Välkommen och läs min blogg!

 2. Bergis

  Tacka fan för det! Om någon fattig via skattsedeln får betala renoveringen av mina köksluckor så tackar man ju och tar emot, eller?

 3. Michael Rönnlund

  ROT-avdragen är djupt orättvisa, detta nämns i stort sett aldrig i debatten.
  ROT-avdrag existerar endast för att privat ägda bostäder ska få göra avdrag på renoveringar.
  Bor man i hyreshus med stora renoveringsbehov som jag gör finns inga ROT-avdrag att göra vid renovering. Detta är djupt orättvist.
  Varför ska mina skattemedel gå till privat ägda bostäder? Ska mina skattemedel bidra till att öka värdet på deras privata bostäder?
  Varför finns det ingen möjlighet i dagsläget för hyresgäster och ägare till hyreshus att utnyttja dessa ROT-avdrag?
  Varför gör ROT-avdragen skillnad beroende på vilken boendeform man har?
  Om ROT-avdrag även gällde för hyresrätten skulle jag acceptera denna reform men det verkar som dagens regering medvetet vill gynna det privata ägandet.

 4. Ytrrandefrihet?

  Du pratar om yttrandefrihet men själv begår du samma misstag då du väljer bort kommentarer på din blogg som tydligen är för dig obekväma sanningar.
  Hur snedfördelat ROT-avdraget är vill du inte diskutera utan istället så minimerar du yttrandefriheten på din blogg.
  Mycket svagt.

 5. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till Ytrrandefrihet? (2012-07-27 21:19)
  Jag publicerar alla kommentarer och försöker svar på dessa sn snabbt jag kan. En av de stora fördelarna med både ROT och RUT avdrag är att många ”svarta” arbetstillfällen nu blivit ”vita” Det gynnar oss alla. Många nya företag har startats och ger många nya arbetstillfällen . Det ligger ett förslag som säger att man även ska få möjlighet att använda ROT avdrag för renovering av hyresrätter. Jag vet inte hur långt detta förslag har kommit. Den statistik jag sett visar att det är barnfamiljer och äldre som använder RUT avdraget i störst omfattning.

 6. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till Bergis (2012-07-26 16:58)
  ROT avdraget är baserat på din inkomst och är dessutom ett maximerat belopp. Du får dessutom bara göra avdrag för arbetskostnaden inte för materialet. Att ROT och RUT avdrag finns i dag innebär att många svarta jobb försvunnit och nya företag har startats och ger i dag anställning till många medarbetare.

 7. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till Fattiglappen men Stolt (2012-07-26 12:22)
  Möjligheten att göra ROT och RUT avdrag är inkomstbaserat och även ett maximerat belopp. Dessa möjligheter till advrag blir då från våra gemensamma skattemedel, precis som alla andra avdrag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.