Demokratisk färdriktning saknas!

 

Jag har med spänning följt utvecklingen i  Vitryssland och  utvisningen av vår ambassadör Stefan Eriksson. Det den vitryska regimen gör när man utvisar en ambassadör visar starkt att regimen inte är intresserad av en demokratiutveckling i landet och man  vill inte  ha insyn från andra länder. Sverige har sedan många år haft ett starkt engagemang i landet och varit delaktig i ett stort demokratiarbete. Lika lite som vi behöver tveka om färdriktningen när det gäller demokratiutveckling i Vitryssland behöver vi fundera speciellt länge över vilken väg Ryssland går. Där pågår just nu en rättegång mot en grupp musiker som spelat en regimkritisk sång i en kyrka. De riskerar långa fängelsestraff.  Länderna har mycket gemensamt och dessa händelser visar hur ointresserad länderna är av en demokratisk utveckling i det egna landet.  

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.