Bandet är klippt!

Igår var jag med på invigningen av den stora omlastningscentral som byggts i Storuman. Vår tf landshövding Birgitta Heijer och armbryterskan Heidi Andersson stod för en ovanlig bandklippningscermoni. Representanter från olika håll var närvarande och även från MoiRana och Vasa. Den nya terminalen är inte betydelsefull bara för Västerbotten utan även för en fortsatt utveckling för transport från den isfria hamnen i MoiRana genom hela Västerbotten och vidare över Kvarken mot Finland och vidare in i Ryssland. Hela detta infrastrukturstråk är viktigt. 

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

En kommentar

  1. Krister Klermalm

    Det saknas fortfarande en järnväg ifrån Storuman till Mo i Rana samt järnvägsbro över Kvarken. Det borde ge tillväxt än mer för inlandet och för hela landet bättre, investeringar och kapital kommer att jämnas ut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.