Bodens LOV!

 

Jag läste en artikel om Bodens kommun som handlade om LOV ( lagen om valfrihet) Boden införde LOV 2009 och har 6 godkända företag som erbjuder tjänster inom välfärden. Nu konstaterar kommunen att socialnämnden går med ett stort underskott i år och besparingar är därför nödvändiga. Kommunledningen anser att den införda LOV:en är kostnadsdrivande och därför vill man ta tillbaka all verksamhet i egen regi. När kommunen gjort beräkningar  visade det sig att varje hemtjänsttimme i privatregi är 38 kronor billigare än i kommunen egen regi. Trots dessa siffror vill nu kommunen utreda konsekvenserna av ett avskaffande av LOV:en . Jag funderar hur Bodens kommun tänker sig att göra de besparingar som krävs.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.