Val i Vitryssland?

 

Den 23 september är det parlamentsval i vårt grannland Vitryssland. I Europas sista diktatur ska medborgarna rösta fram vilket parlament som ska styra landet. Hur fritt är detta val? När landet valde president i december 2010 var valet en stor parodi. Det fuskades öppet och det var på förhand bestämt att Lukasjenko skulle bli president i landet. Just nu finns ingen enad opposition vilket inte stärker förhoppningen om att det kan bli en ändring i landet. De som blivit utsedda att räkna alla röster inför det kommande valet tillhör drygt 99% den sittande regimen så det ger en stark känsla om att valet redan är uppgjort.  

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.