Välfärd i transparens!

Nu har (S) ledaren Stefan Löfven berättat hur han ser på frågan om vår välfärd. (S) vill begränsa vinsterna i välfärden genom en ökad transparens i bokföringen. I ett citat från Löfven säger han att ”Om folk ser vad pengarna används till pressas vinsterna ned” Han fortsätter med att säga ”Vi vill ha en bra kvalitet, då blir det också sänkta vinster”. Detta är ett spännande sätt att se på den verksamhet som idag drivs inom vår välfärd. Jag har debatterat denna fråga ett antal gånger och vad som är viktigast är att vi har en bra kvalitet inom välfärden. Det ska bli intressant att se om (S) ledaren får resten av sitt parti med sig i denna ståndpunkt!

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

 1. lf

  Men tror du Elisabet att det finns ett jättegap mellan ex.vis offentlig vård och privat vård som gör att privat vård kan göra jättevinster och samtidigt bedriva den bästa vården.
  Tror du du på det?
  Då tycker jag du som riksdagskvinna skall besöka de offentliga inrättningarna och tala om för de anställda att de är ineffektiva och söka sig andra arbeten

 2. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till lf (2012-10-28 21:02)
  Vad som är viktigt i denna fråga är kvalitet. Det finns offentlig vård som har en fantastisk kvalitet likaväl som det finns privata utförare som har det. För att skapa utveckling behövs konkurrens och att säga nej till konkurrens är fel väg att gå. De offentliga verksamheterna har lika stor skyldighet som privata att driva sin verksamhet med ordning och reda i finanserna. Alla företag behöver en vinst för att kunna återinvestera och utveckla sitt företag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.