Jämställdhetsarbete!

 

I går var jag på Universitetet i Umeå och skulle debatterade jämställdhetspolitik. Det har skett mycket inom detta område men det återstår fortfarande ett stort arbete. Jag tycker det är intressant att flera av våra oppositionspolitiker försvarar användandet av ROT avdrag men säger nej till RUT tjänster. Det finns fortfarande en löneskillnad mellan typiska mans dominerade och kvinnodominerade yrkesgrupper. Vi ser en skillnad i behandlingsstrategier inom sjukvården mellan män och kvinnor och då beror det inte bara på att vi har lite olika symptombild. Om vi jämför oss i ett internationellt perspektiv har vi kommit långt i vårt jämställdhetsarbete och det måste vi fortsätta med.   

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.