Nordiska välfärdsmodellen!

Utmaningarna är stora för den nordiska välfärdsmodellen. Det var ett genomgående besked som alla de nordiska statsministrarna lyfte fram under gårdagens toppmöte på Nordiska rådet i Helsingfors. Inom vissa områden finns gemensamma lösningar som vi måste använda i större omfattning. Ett område är den stora ungdomsarbetslöshet vi har i Norden. Jämfört med stora delar av Europa ligger Norden inte högt men det är en stor utmaning att hitta lösningar. Danmark och Island har liknande koncept att satsa tidigt på utbildning och en ungdomsgaranti. Utmaningarna inom området kommer att få stort fokus när Sverige tar över ordförandeskapet i nordiska rådet.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

En kommentar

  1. lf

    jag anser att då man skriver en blogg så skall man ha en åsikt.
    Jag anser att övrig information kan man få på annat sätt.
    Har du en åsikt?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.