Splittrad opposition!

Jag läste en artikel där Stefan Löfven hade uttalat sig om  eventuella kommande samarbete när det gäller utrikespolitik. Jag tycker det är intressant där en tidigare enad opposition nu är så splittrad. De bygger var sin plattform och inom många områden ser det svårt ut att enas om samarbete. Att ha en gemensam utrikespolitik är viktigt om man ska styra ett land. Att säga blankt nej som Stefan Löfven nu gör till att enas om utrikespolitik ínnebär att något gemensamt alternativ till regeringsmakt inte finns.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

3 kommentarer

  1. Jan-Erik Vahlström

    Ska vi titta på alliansen också? Moderaterna står relativt stark, men – Centern och Folkpartiet balanserar i närheten av 4%. KD ligger konstant under. Centerföreningar ifrågasätter tillhörigheten inom denna allians och KD vill inte vara med på någon gemensam valplattform. Jag tycker att var och ett parti borde gå ut med sina egna idéer. Sedan efter valet bildar man en regering utifrån valresultatet. Då först får folkviljan styra. Håller du med om det?

  2. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till Jan-Erik Vahlström (2012-11-12 11:05)
    Alla partier har en egen valplattform . Alla Allianspartier har dock klargjort att man vill bilda regering tillsammans som en allians. Det är tydliga budskap till väljarna. Stefan Löfven gör precis tvärtom, han talar om att han inte tänker samarbeta med något av de övriga oppositionspartierna redan innan valet. Hur ska ett ev. regeringsalternativ då se ut?

  3. John

    Man förutsätter att som väljare att få en tydlig politik från partierna. Men i Alliansen har det varit svammel och olika åsikter om allt. Hur har du röstat ? Har du lagt en valsedel från varje parti från alliansen i samma brev. För du tycks anamma allt de gör trots att allt går bakåt t.e.x. arbetslösheten som skenar till allt högre höjder. 8 Av 10 svenskar vill inte ha vinster i vård skola och omsorg men ni i alliansen ska driva igenom detta till villket pris som helst . Det skrevs om det i tidningen i helgen , 3 st som har tjänat över 1 miljard på desamma , och det tycks vara ok för er i alliansen.Vad ska ni spara in på för att ha råd med denna vinst?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.