Kvinnors roll i konflikten har betydelse!

 

Regeringen  har lagt fram en proposition om ett fortsatt deltagande i den internationella säkerhetsstyrkan i Afghanistan. Just nu sitter jag med i ett sammansatt utskott mellan utrikes och försvar för att behandla denna fråga och det är spännande att vara med i denna behandling. Situationen i landet är väldigt komplicerat och det kommer att ta tid innan förändring kommer att ske. Som i många andra krigshärjade länder är det kvinnors situation som har stor betydelse av hur utgången av denna process kommer att bli. Som situationen ser ut i dag är den kvinnliga närvaron låg inom det beslutsfattande området och det är fortfarande starka kulturella och religiösa strukturer som styr landet. Även om Sverige drar tillbaka stora delar av de styrkor som för närvarande finns i landet så kommer vårt bistånd fortfarande att vara stort till landet

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

En kommentar

  1. Bo Grahn

    I ett land där kvinnor inte ses som nåt av betydelse så kommer de inte heller att få nåt inflytande av betydelse.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.