Debatt i Riksdagen

 

Innan jul så debatteras det för fullt i Riksdagen. Inom en rad olika områden ska respektive budget debatteras och det är sena debattkvällar och tidiga mornar.
Denna vecka ska vi i det sammansatta Försvars/Utrikesutskottet debattera Sveriges närvaro och engagemang i Afghanistan. Sverige har ett långsiktigt engagemang i Afghanistan och när vi nu drar tillbaka vår militära närvaro kommer vi att öka på vårt humanitära bistånd . Landet kommer att bli vårt största biståndsland. Fokus för det svenska biståndet kommer, till stora delar, att riktas på att stödja afghanska kvinnor och flickors situation. Barnadödligheten är fortfarande fruktansvärt hög. Varannan timme dör en afghansk kvinna i samband med förlossning. Det sker en utveckling i landet till det bättre men det går sakta.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.