Nationell blåljusutbildning!

 

I det senaste numret av branschtidningen för brandmännen har jag skrivit en debattartikel. Jag lyfter upp Västerbotten som ett föredöme när det gäller utbildning för blåljuskörning. I år vann ambulanssjukvården i Västerbotten årets prehospitala pris för sin unika utrycknings förarutbildning. Det sker ca 9000 ambulansutryckningar varje år enbart i Västerbotten och ett snabbt och professionellt ingripande kan i många fall vara livsavgörande.  I år har jag motionerat om en nationell utbildning för blåljus körning för att föra ut de positiva lärdomarna vi dragit här i Västerbotten. Min förhoppning är att vi ska få en nationell blåljusutbildning som leder till säkra och trygga yrkeschaufförer.     

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.