LO vill inte ha konkurrens i välfärden!

 

I veckan kom det!  Nytt förslag från LO! ”Offentligt finansierad privat välfärdsverksamhet bör utföras av icke-vinstaktörer.” Det är intressant hur man väljer att se på den välfärd vi har i dag. Det som bli kontentan av ett sådant förslag som LO lagt fram är att vi får en arbetsgivare, staten, som driver all välfärd. LO ser till att alla nya företag som etablerats inom vår välfärdssektor försvinner och många människor blir utan arbete. LO tar bort möjligheten som finns idag att själv välja bort eller välja till den vård och omsorg jag vill ha. Varför inte istället se till den som utför den vård och omsorg vi väljer istället för att se till driftsformen. Varför ta bort den konkurrens som stimulerar tillväxt?
 

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

6 kommentarer

 1. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till Micke (2013-01-17 11:26)
  Hur många av alla de företag som finns i välfärdssektorn är riskkapitalbolag? De flesta bolag är små lokala bolag i olika former.
  Regeringen har redan satt stopp för att riskkapitalbolag ska föra ut sina vinster till skatteparadis så detta handlar inte om det du skriver. Frågan handlar om möjligheten att konkurrensutsätta verksamhet och på så sätt lyfta kvaliten, det handlar om att skapa fler arbetsgivare och fler arbetstillfällen. det är detta som LO säger nej till.

 2. Per

  Varför skulle dom försvinna?. Ni har ju alltid sagt att vinsten är ju inte det viktiga för dom!. 2-3 % borde väl räcka då?. Jobben kommer självklart inte att försvinna då behoven är stora. Just därför är et bättre att skattepengarna går tillbaka till omsorgen och dom behövande. Valfriheten är ju bara ett spel för galleriet ändå.

 3. Jan

  Jo, den debatten har man ju hört talas om… Men jag måste bara fråga: Tycker du någonsin någonting själv?

 4. Micke

  Du påstår att regeringen satt stopp för räntesnurror?
  Detta är inte sant, det finns ett nytt prejudikat från domstol som ger dessa bolag rätten att fortsätta med räntesnurror precis som förut.

  Bolaget heter Arlanda Express och de vann mot skatteverket. De kan fortsätta betala 13% ränta till moderbolaget vilket i praktiken innebär att alla andra riskkapitalbolag kan fortsätta låna ut pengar till dotterbolag med skyhög ränta och undvika skatt, precis som förut.

  Som politiker borde du vara medveten om detta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.