Spännande besök i Umeå

I fredags besökte riksdagskollegor och jag Uminova och UmeBiotech. Ett spännande besök där vi fick information om alla de stora innovationsprojekt som pågår just nu. Det finns många små företag som forskar fram spännande produkter och tjänster i vår region.

Efter besöket på Uminova så besökte jag och Maria Lundqvist Brömster en fantastiskt spännande kvinna. Hon är en av ägarna till Polarbröd i Umeå och heter Anna Borgeryd. Vi fick en genomgång av en lång tradition av bageri. Anna berättade också en spännande teori varför vårt finansiella system ser ut som det gör.

Dagen avslutades med ett besök på Via Egencia. Ett företag som säljer resor och framförallt tjänsteresor. Ett spännande företag som har lite annorlunda idéer om hur man kan paketera en resa till en kund och på så sätt erbjuda ett mervärde. Maria och Christer ser bara möjligheter till utveckling inom sin branch. 

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.