Vi behöver ökat samarbete i Norden !

Välfärdsutskottet inom Nordiska rådet hade sammanträde igår och en viktig fråga diskuterades högt på mötet. Det handlar om att de nordiska länderna ska öka sitt samarbete när det gäller cancersjukvård och behandling. Jag har träffat ansvariga i Norges cancerorganisation och även företrädare för Sverige och det framgår tydligt att det idag finns stora olikheter i den vård och behandling cancersjuka får i Norden. Det finns skillnader hur vi ordinerar läkemedel och andra behandlingsmetoder. Jag kan se stora vinster av ett utökat samarbete och en större likriktning för att uppnå bästa resultat. Nordiska rådet har avsatt pengar för att se över en gemensam organisation för sällan sjukdomar i Norden och här finns också stora samordningslinjer. Vi är ca 26 miljoner människor i Norden och vi behöver ett starkt samarbete.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.