Fattiga drabbas hårdast av övergreppen och kvinnor ska ha rätt till sina egna kroppar

I dagens Frivärld Magasin har jag skrivit om den senaste tidens uppmärksammade övergrepp mot kvinnor och kvinnans rätt till sin egen kropp. Det var i Delhi i december förra året som en 23-årig kvinna våldtogs och misshandlades så svårt att hon senare avled. Händelsen utlöste en rad ilskna reaktioner såväl i Indien som internationellt. Sverige är inget undantag. 2011 våldtogs över 24 000 kvinnor, bara i Indien. Det är främst fattiga kvinnorna som redan befinner sig i en utsatt situation som drabbas. Det är en ohållbar situation.

Samtidigt förvägras tiotusentals unga tjejer här i Europa rätten till sin egen kropp.

Artikeln går att läsa här: http://www.frivarld.se/magasin/elisabeth-bjornsdotter-rahm-kvinnor-ska-ha-ratt-till-sina-egna-kroppar/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=elisabeth-bjornsdotter-rahm-kvinnor-ska-ha-ratt-till-sina-egna-kroppar

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

 

 

4 kommentarer

  1. Daniel

    Nu ljuger du igen! Moderaterna försöker skapa en ny arbetarklass där fattiga (och i synnerhet kvinnor!) inte ska ha samma rättigheter som rikare (dvs finare) folk. Demonteringen av den svenska välfärden är det första steget i denna försämring för att skapa en arbetarklass åt eliten, och ni har inte på något vis förändrats. Att borgarna nu försöker handvifta bort kritiken genom att skylla på invandrarna i bästa rasist-SD-stil är bara ännu ett bevis på hur skyldiga ni är!

    Sluta med dessa lögner!

  2. Sanningen gör dig Fri

    https://www.youtube.com/watch?v=8IDweyTBkRk
    Våldtäktsepidemin – Svensk förljugenhet vs Norsk ärlighet

    Minns ej exakta siffror från BRÅ men va det ca 6000 våldtäkter som anmäldes i sverige, och bara 1/5e del som anmäler enligt KvinnoJouren… (minns ej exakt..men nått i den stilen) ..MEN.. se klippet ovan så får du en hum om vad den lavinartade kränkningen beror på, det är en ögonöppnare för alla Svenskar som värnar om kvinnors rätt! Där norsk polis chef förklarar hur det ligger till!.
    Och jag önskar av hela mitt hjärta att Svenska män gick man ur huse och protesterade MOT detta elände som händer svenska kvinnor också!

  3. Leif

    Nu är vår situation lite annorlunda än i Indien, men du inser väl hur enormt kränkande det är att höra en Moderat prata om hur synd det är om fattiga då ni själva skiter i fattiga i ert eget hemland.

  4. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till Daniel (2013-02-05 11:38)
    Mänskliga rättigheter gäller alla. Vår alliansregering har tillfört mer än 30 miljarder till vår välfärdssektor och även öppnat upp för konkurrens inom välfärden för att på så sätt öka kvaliteten. Sverige är och ska förbli ett öppet land för människor att kunna både flytta till och från och här finns utmaninagrna att möta alla med stöttning till studier och arbete.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.