Mina Allianskompisar på besök i Lycksele!

En heldag med mina Allianskamrater i Lycksele. Vi besökte Hedlunda Industri, en stor möbelindustri i Lycksele som har en otrolig puoduktionskapacitet. Trots det så är utmaningen att behålla en industri av detta slag vår höga lönenivå. Jämfört med exempelvis Polen ligger Sverige sju gånger högre. Då är den stora utmaingen att hitta effektiviseringsmöjligheter för att på något vis kunna kompensera denna skillnad.

Vi besökte också Cartesia. Ett spännande företag som sysslar med beslutsstöd med hjälp av karta och kordinater . Flera av de produkter som Cartesia tillhandahåller innebär stora möjligheter att planera rätt och kunna effektivisera inom olika områden som skog,virkeshantering, skolskjutsar, hemtjänstplanering. Intressant att se vilka möjligheter som finnns.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

 

En kommentar

 1. Aris Kolovos

  Hej Elisabeth

  Ni som har makten, låt inte lantsbygden dö ut!

  Låt inte Sverige bli som många andra länder i Europa. Låt inte Sveriges halva befolkning tvingas flytta in till Stochholm och Göteborg.

  Mvh
  Aris Kolovos

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.