Uppåt för besöksnäringen!

I går var alla riksdagsledamöter från de nordligaste länen inbjudna till Vistia, den gemensamma organisationen för svensk besöksnäring. Ett intressant möte där vi träffade företrädare från olika anläggningar i norra Sverige. Förutsättningarna och utmaningarna skiljer sig åt mellan de stora anläggningarna i Åre jämfört med Riksgränsen. Visita har en strategi att fördubbla näringen fram till år 2020 och det ser lovande ut. Antalet besökare ökar från många delar av världen, främst från Kina. Andra bidragande orsaker till den positiva utvecklingen som besöksnäringen ser just nu beror också på den sänkta restaurangmomsen och att vår Alliansregering halverat arbetsgivaravgiften för unga under 26 år. Enligt SCB:s undersökning så har dessa åtgärder skapat 6000 helårs arbetstillfällen inom branchen. det är en positiv effekt av två bra reformer.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.