Jämställdhetsminister på besök!

När den tidigare jämställdhetsministern Nyamko Sabuni avgick tillträdde Maria Arnholm. Vi hade den nya mnistern på besök i vår riksdagsgrupp i veckan och det var många positiva signaler som hon förmedlade. Vi har en utmaning med att många privata bolagsstyrelser har låg närvaro av kvinnor i sin styrelse men nya siffror visar på att trenden har vänt och att antalet kvinnor ökar. Jag tycker det är en positiv utveckling eftersom jag inte tycker att man ska kvotera in kvinnor i styrelser. Maria Arnholm har också sagt att regeringen kommer att skjuta till mer pengar till landets kvinnojourer vilket är glädjande. Kvinnojourerna gör ett fantastiskt arbete och det är betydelsefullt att de får ett ökat tillskott för ett fortsattt utveckling av sitt arbete. 

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) 

5 kommentarer

 1. Petra

  Om det är kvinnor och män som kommer från samma sociala skikt och har gått i samma skolor så tror jag inte att det blir annat än kosmetik att öka jämställdheten. Nåt annorlunde beslutsfattande blir det inte.

  Sen undrar jag varför samhället skall stödja vänsterfeministiska kvinnojourer med marxistisk grund?
  Märkligt att du stödjer det som Moderat. Du skulle istället förorda att det blir en kommunal angelägenhet där man samtidigt kan göra verksamheten könsneutral.

 2. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till Petra (2013-02-21 13:19)
  Att ha som mål att öka jämställdheten i vårt samhälle tycker jag är allt annat än kosmetik.När det gäller bolagsstyrelser tror jag att det är viktigt att titta på hur valberedningarna arbetar, vem som sitter i dessa och vilken inriktning de har för att öka jämställdheten.
  Kvinnojourer är en kommunal angelägenhet. Att lägga politiska värderingar på alla kvinnojourer kommer inte att leda till utveckling av deras arbete. Jag ställer mig frågan hur du hade tänkt göra kvinnojourerna könsneutrala?

 3. Åsiktsmaskinen

  Väntar fortfarande på svar varför just Kvinnojourerna ska undanhållas från privata initiativ?

  Du säger att det beror på att ”vi tappar kompetens och trovärdighet”, men det gör vi ju när vi säljer ut annan kommunal verksamhet också, så ett annat svar får du allt komma med.

 4. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till Åsiktsmaskinen (2013-02-22 12:25)
  Jag är inte motståndare till privata alternativ,snarare tvärtom. Det måste du ha missförstått. Vad som är betydelsefullt är egentligen inte driftsformen av en verksamhet utan att man kan ha en bra kompetens och en bra kvalitet i sitt arbete.

 5. Petra Ericsson

  ”Jag ställer mig frågan hur du hade tänkt göra kvinnojourerna könsneutrala?”

  Genom att man skall se hela frågan neutral utifrån kön och sexuell läggning. Var skall idag män som utsatts för våld av en kvinna vända sig? Var skall de som usatts för våld i en HBT-relation vända sig? Varför skall kommunen stödja en verksamhet som inte ger alla innevånare samma stöd?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.