Positiv befolkningutveckling på vissa håll!

Statisiska Centralbyrån, SCB presenterade förra veckan ny statistk om hur vår befolkningsutveckling ser ut i landet. I Västerbotten är det fyra kommuner som har en positiv befolkningsutveckling. Umeå är givetvis den som har flest antal nyinflyttade till kommunen följd av Skellefteå, Vännäs och Lycksele. Det är tuffa utmaningar för övriga kommuner i länet och då är det inte bara befolkningsutvecklingen som är utmaningen. Hur ska många kommuner få sina ungdommar att återvända och framförallt de unga kvinnorna? Den relativt nybildade samarbetsgruppen i inlandet Region 8 har många viktiga uppgifter att fylla. Ett betydligt större samarbete måste till mellan alla inblandade kommuner för att hitta samförstånd kring viktiga frågor som blandannat utbildning, vård och omsorg.  

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

 1. Sven.

  Resultat av det ohämmadet av människor utifrån?
  Hjälp kvinnorna så de slipper göra abbort, varje år försvinner en mindre stads befolkning! Det vor väl bättre att adoptera ett svenskt barn isället för att importera?

 2. Åsiktsmaskinen

  När osäkra anställningar blir fler och fler sker en naturlig inflyttning till storstadsområdena där det trots allt finns fler jobb.

  När människor inte klarar sig längre flyttar man till städerna där de finns mer möjligheter till fasta trygga anställningar.

  Så privatiseringsivern kan nog bara öka på avflyttningstakten i inlandet. Som tur är har Alliansen svårt att få gehör för sin politik på många platser i inlandet, annars hade nog avfolkningen ökat markant.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.