Alla stenar måste vändas på !

 

I går var det kommunfullmäktige i Lycksele. Ett ämne som på förhand skulle debatteras var det stora budgetunderskottet som kommunen dras med. Kommunen har valt att fatta sin budget på mandatperiod men det innebär inte att det är OK att låta ett så stort underskott växa och förvänta sig att det ska kunna återställas innan 2014. Klart är att ett enat fullmäktige stod bakom den budget som lades fram men enigheten gäller inte avvikelsen från budget. Oavsett så står kommunen inför faktum och det återstår ett stort arbete att identifiera möjliga områden till besparingar. Alla stenar måste vändas på om man ska kunna hitta besparingar och då har vi inte råd att vara ideologisk. Vi måste ifrågasätta om kommunen gör vissa verksamheter på det mest ekonomiska sättet eller om det finns andra sätt som innebär att samma arbete till samma kvalitet kan utföras till ett annat pris.

Elisabeth Björnsdotter Rahm [M]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.