Svårt att kombinera!

 

Att vara kommunpolitiker är för många en tuff uppgift. Nyligen utgiven statistik visar att var sjätte kommunpolitiker väljer att hoppa av sitt uppdrag. Vanligast är avhoppen bland unga kvinnor. Det är för många en svår uppgift att kombinera ett politiskt uppdrag med sitt övriga liv. En annan utmaning är att om man har en anställning i ett mindre företag som ofta är fallet i Sverige så är det svårare att vara ledig från sitt arbete. Oavsett om en arbetsgivare inte kan neka tjänstledighet för politiska uppdrag blir det en sårbarhet som många upplever som svår. Det är med andra ord en tuff utmaning att få en fortsatt tillväxt inom politiken oavsett partitillhörighet.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.