Kvinnornas vinter!

 

”Den arabiska våren har blivit kvinnornas vinter”. Detta uttryckte en kvinna från Tunisien i en artikel jag läste förra veckan. Trots att mycket positivt har hänt sedan den tidigare regimen fallit så återstår många stora utmaningar. Ökad yttrandefrihet betraktas som en av de viktigaste resultaten av revolutionen och den tidigare regimens kollaps.  Men trots denna positiva utveckling finns det fortfarande tecken på en kringskuren yttrandefrihet. Ett antal händelser har rapporterats där journalister blivit misshandlade eller bestulna på sina kameror. Några tunisiska journalister har också utsatts för dödshot och anklagats för att vara för frispråkiga. Kvinnorna som stod i första ledet under revolutionen trodde att deras röster skulle bli hörda på ett annat sätt men det är fortfarande många hinder som måste övervinnas. Det är inte så självklart att det blir sommar efter en vår!

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.