Höjd (S)katt och ingen valfrihet!

 

Nu kommer uttalande efter uttalande från den tidigare så tysta (S) oppositionen
S-kvinnornas ordförande Lena Sommestad var i söndags väldigt tydlig med att hon inte tycker att det Socialdemokratiska partiets aviserade skattehöjningar på 30 miljarder kronor är tillräckliga. Sommestad anser att (S) bör gå fram med ytterliggare skattehöjningar för att säkra välfärden. (S) ideologin har en stor tilltro till att skatteuttag är lösningen på utveckling av vår välfärd.

Föräldraförsäkringen ska enligt (S) delas in i tre delar- en tredjedel för vardera vårdnadshavaren och en tredjedel som båda vårdnadshavarna kan ta ut. Varför inte låta föräldrarna själva bestämma hur man vill ta ut sin föräldraledighet. Det kan inte vara en statlig angelägenhet att planera hur alla  familjer  planerar sina liv. Det är en tråkig tilltro till att familjer ska kunna ta egna beslut om vad som passar just dom bäst!

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

8 kommentarer

 1. Daniel

  … och på andra sidan stängslet har vi den borgerliga alliansen som tror att skattelättnade är lösningen på alla problem. Ni är verkligen patetiska i eran naiva envishet. Eller, ännu värre, ni är faktiskt ondskefulla i ert ständiga försök att säkra rikedomar för en liten elit.

 2. Åsiktsmaskinen

  Fast dessa 1000kr i skattelättnader är bara i första ledet. En ren skrivborsprodukt.

  Sen har ju faktiskt ni inom Moderaterna högt andra skatter/avgifter och tagit bort andra ersättningar så den egentliga faktiska lättnaden för låginkomsttagare är endast c:a 200kr i månaden.

  Samtidigt som den faktiska lättnaden för höginkomsttagare är c:a 8000kr i månaden.

  Varför talar ni inte om det?

  Fördelningspolitik enligt Moderaterna är alltså bevisligen att höginkomsttagare ska få mycket mera, medans låginkomsttagare får nöja sig med de brödsmulor som råkar trilla ner…

 3. Daniel

  Ert svar är alltid ”jobbskatteavdraget”. Jag vill inte ha en tusenlapp mer i månaden (vilket jag inte fått heller, trots era löften) utan jag vill ha en fungerande äldreomsorg, en fungerande välfärd och ett stopp av att ni säljer ut statliga företag till era kompisar.

  Sluta ljug!

 4. Jan-Erik Vahlström

  Ja, visst skulle man kunna kalla det onskefullt. Det finns även en massa andra ord som man skulle kunna kalla det. Det enda svar som du ger är att gå i försvarsställning med det enda försvar som du har, nämligen att det är en skattesänkning som ju alla vet att det var. En hög skattesänkning för dom med höga inkomster, du själv t.e. Redovisa hur stor skattesänkning som du har fått och jämför då den med tusenlappen som du skriver om. Onskefullt, ja för alla som drabbas av denna skattesänkning. En skattesänkning som tas direkt från den välfärd som vi tidigare hade. En skattesänkning som arbetslösa, sjuka, pensionärer inte haft ett dyft nytta av, men som får betala i form av prisökningar och höjda egenavgifter. Mot dessa och låginkomsttagar kan man visst säja att det är direkt ondskefullt. Men som din partiledare tidigare har sagt- ingen ska direkt behöva svälta, men i övrigt ska dom inte ha några subventioner från staten. I detta fallet så har ju dom med jobb och höga inkomster erhållit kraftiga subventioner. En paralell kan också dras mellan bostadsrätts-/villaägare och dom som bor i hyresrätt. Bostadsrätts/villaägare subventioneras med nästan 40 miljarder och hyresrätter med noll kronor. Det gäller att äga, ha jobb med höga inkomster i moderaternas sverige.

 5. Lennart

  Jag har inget emot att betala högre skatt – trots att jag redan gör det (jag är nämligen pensionär).

  I min värld är det bara högre skatt som kan ge oss en bättre samhällelig välfärd. Ni må vara stolta över era jobbskatteavdrag, men i den samhälleliga rättvisans namn är det ju snarare ett pensionärsskatteavdrag som vårt samhälle behöver.

  Och som om det inte vore nog – jag är skeptisk till Alliansens alla hyllningar av valfriheten. Alla telefonbolag, försäkringsbolag, energibolag, tidningsföretag som ringer mig och erbjuder sina tjänster gör mig bara irriterad.

  Jag ser det inte som valfrihet. Jag tycker det är ett oskick.

  Och när jag är gammal nog att det är dags att flytta till Hemmet, vill jag inte ha 27 vårdbolag i telefonen, som alla talar om att de är bäst på att vårda mig.

  Jag sitter nöjd om det då finns ETT samhälle som kan ta hand om mig.

 6. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till Daniel (2013-03-12 11:36)
  Jag tycker det är intressant att Stefan Löfven igår gick ut i en presskonferens och talade om att om vi inför ett 5:e jobbskatteavdrag så kommer inte (S) att ta bort det om nu mot förmodan (S) vinner valet 2014. Det är ett tydligt erkänannde av den politik vi för.

 7. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till Lennart (2013-03-12 12:43)
  Valfrihet är något vi är så vana vid att vi tar det för givet inom så många områden. Varför kan vi inte få välja vem som ska komma hem till oss inom hemtjänsten. Varför ska vi inte få välja att det är 3 st som kommer hem till mig istället för 35 st olika. Det är inget oskick att få välja, det finns alltid ett ickevals alternativ för dom som inte vill välja, ingen hamnar utanför på det sättet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.