Delade turer !

Det blir allt vanligare med delade arbetspass. I en ny kartläggning svarar nio av tio kommuner att de använder delade turer, som är fördelaktiga för arbetsgivaren. Över hälften av dem säger att de delade turerna har ökat. Att få dagen upphackad av delade pass är inte lika positivt för den anställde. Om du bor långt ifrån din arbetsplats hinner du inte hem och kan nyttja din ledighet, du får obetalda håltimmar mitt på dagen . Moderatkvinnorna har i vårt nya jämställdhetsprogram tydligt tagit ställning mot delade turer eftersom det inte gynnar arbetstagaren och höjer inte heller kvaliteten inom vård och omsorgen. Att tvinga medarbetaren att vara ledig mitt på dagen när det finns bäst utrymme att ge lite extra guldkant på tillvaron till de äldre inom äldreomsorgen är inte rätt väg att gå. Att vända trenden till mindre delade turer är ett måste!

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) 

 

6 kommentarer

 1. Åsiktsmaskinen

  I många Moderatledda kommuner så är det väldigt gott om delade turer.

  Hur gör ni för att ta bort dessa turer i de kommuner ni styr över?

  Det är ju bara att ta bort dom menar jag, om det nu verkligen är det ni vill…

 2. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till Åsiktsmaskinen (2013-03-13 11:03)
  Intressant påstående. I Västerbotten har alla kommuner utom två svarat på den kartläggning som gjorts. I dessa svar ser man tydligt att det politiska styret inte spelar någon roll när vi ser på hur vanligt det är med delade turer inom den komunala verksamheten.

 3. Åsiktsmaskinen

  Nä, det är helt sant.

  Men du måste väl svara för de moderatledda kommunerna.
  Så låter vi vänstersidan svara för ”sina” kommuner.

  Så frågan kvarstår.

  Hur ska ni inom M se till att ta bort de delade turerna i de kommuner där ni styr?
  Det är ju enkelt om man bara vill, så när händer det?
  1 Juli är väl gott och väl tillräckligt, eller?

 4. Kristrer. G

  Bra att ni jobbar mot delade turer. Om det är svårt få folk till vårdjobb så är ju inte den metoden med delade pass någon större morot.

 5. Krister.G.

  Vad jag menar är att delade turer ska bort. Oavsett om det är inom kommun eller landsting. Bättre att alla partier är eniga i den frågan och inte bara tas upp från ett håll. Kan även meddela att jag är partipolitisk obunden men har ändå åsikter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.