Norden i fokus!

 

I Utrikesutskottet kommer ett spännande betänkande att behandlas och det tar upp frågor om Norden och de betydelsefulla samarbete som finns mellan våra nordiska länder.
Nordiska rådet har funnits sedan 1952 och kom till efter andra världskriget då ett starkt behov av att alliera sig med vänner fanns. Den verklighet som man upplevde då ser inte likadan ut idag. Givetvis finns behovet av samarbete kvar och det kanske är ännu större idag än då Nordiska rådet bildades. Vi har ett öppet norden vilket innebär att landgränser inte har betydelse annat än när det gäller respektive lands regelverk och lagar. Det är inom detta område som vi har en stor utmaning. För att upprätthålla vårt öppna norden måste vi även ha ett regelverk som kan anpassas efter det. Vi måste ha ett socialförsäkringssystem,  vi behöver arbetslöshetsregler som är anpassade efter en mer öppen arbetsmarknad . Dessa frågor och många fler är något som Nordiska rådet har att arbeta med.
 
 Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.