Debatt om mänskliga rättigheter!

I dag är det debatt om Mänskliga rättigheter i Riksdagens kammare. Jag ska ta upp några av de viktigta områden som vi har tagit upp i vårt betänkande. Det handlar om att i dag  arbetar 215 miljoner barn runt om i världen trots att det är förbjudet med barnarbete. Sverige är en stark röst inom olika internationella organ och arbetar för att minska förekomsten av barnarbete. Betänkandet handlar också om att 1979 antog Sverige som första land  en lag som förbjuder barnaga. Land efter land har efter det också antagit lagar som förbjuder barnaga men fortfarande i dag är det 11 nationer inom EU som tillåter barnaga. Ett annat betydelsefullt område är hbt-personers lika rättigheter. Det pågår ett arbete att inom EU lyfta fram hbt-personers mänskliga rättigheter och här är Sverige en ledande förespråkare.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.