Det handlar om våra barn!

 

I går debatterade jag mänskliga rättigheter i kammaren, det blev en bra debatt eftersom vi  överlag är eniga i dragen om hur vi arbetar med dessa frågor. Det finns givetvis små skiljelinjer och dessa kom upp under debatten. Ett stort fokus lades på att lyfta fram arbetet som görs för att trygga våra barns uppväxt, både mot farliga arbetsmiljöer och även mot aga och andra övergrepp. Ett annat område som också handlar om våra barn är att många barn dör i onödan varje år på grund av att det inte finns tillgång till sjukvård. Över två miljoner barn dör varje år i lunginflammation eller diarrésjukdomar. Nu presenterar WHO en ny plan för att samordna alla inblandade aktörer för att bättre nå ut med de resurser som finns i fråga om antibiotika mot lunginflammation, vätskeersättning mot diarre sjukdomar och andra insatser som behövs för att våra barn ska få en bättre chans att överleva.

. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. Leif

    Det bästa för barnen, i moderaternas Sverige, är att föräldrarna jobbar och har bra lön. Föräldrar som är svaga, sjuka, fattiga, arbetslösa borde barnen tas ifrån dom och sättas på institution, för svaga människor kan knappt leva i Moderaternas Sverige…

  2. Sven.

    Du nämner diaree och därmed knuten vätskebrist, det är lätt botat med ett kryddmått eller två pulvriserad Blodrot som får dra ett par minuter i en kopp hett vatten, den användes förr just mot diaree. Har använt en knivsudd mot spysjuka med mycket bra resultat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.