En dialog krävs!

 

Lycksele kommun med ca 12 500 innevånare. Förra året ökade befolkningen med 8 personer vilket var ett positivt trendbrott. Hur ser framtiden ut?, Det är en befogad fråga och efter gårdagens kommunfullmäktige kvarstår en rad frågetecken. Ett underskott på 41 miljoner som till viss del täcks upp av en återbetalning på 16 miljoner från AFA försäkring tack vare att kommunen betalat in för höga avgifter.  Detta är en stor summa pengar som istället kunde ha använts till att ge Lyckseleborna en liten guldkant. Revisorerna har tidigt larmat om ett väntat underskott och åtgärder har inte vidtagits och underskottet har istället vuxit. Det kommer att medföra stora besparingar för kommunens verksamhet och det innebär förändringar i verksamheten för många. Att gemensamt ta ansvar för dessa besparingsåtgärder är något vi alla måste göra men det innebär att den styrande majoriteten inte får stänga dörren för förslag utan vara öppna för dialog.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.