Lycksele kommun måste prioritera!

Lycksele kommun har ökat på sin skuld per innevånare och det kommande budgetåret ser inte ut att kunna minska den skulden nämnvärt. Det växer en stor oro bland många innevånare i Lycksele kommun och jag har fått en mängd telefonsamtal och mail från Lyckselebor som är djupt oroade över vad som sker i Lycksele just nu. Vad som saknas i kommunens budgetarbete är prioriteringar, det är inte OK att lova allt till alla och sedan stå kvar med en tom pengapåse. Det finns  tydliga exempel där den styrande majoriteten fått underlag från kommunens  tjänstemän som visar på dåligt investerade pengar trots detta har majoriteten  valt att fatta beslut i motsatt riktning. Det finns områden som är svåra att styra över men dessa måste isåfall kompenseras upp av andra mer kontrollerbara. Ska kommunen återfå en budget i balans så kan den styrande majoriteten inte stänga dörren till förslag av ideologiska skäl. Här gäller det att våga lyfta blicken!

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. Inte imponerad

    Eftersom Du också sitter på ett mandat i Lycksele kommun så är du delaktig och bär ansvaret för det underskott kommunen har. Varför har Du själv inte lyft blicken tidigare? Är det av samma okunskap som de andra politikerna eller det storhetsvansinne som verkar råda bland vissa ledande politiker i kommunen? Jag antar att ditt recept är motsvarande det Thatcher använde i England eller är det en ännu modernare form av nyliberalism?
    Dessutom visade tydligt på oförmågan att lyfta huvudet och på den obefintliga kunskapen vid ditt besök på Tannbergsskolan.

  2. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till Inte imponerad (2013-06-04 19:52)
    Du har helt rätt jag sitter på ett mandat i kommunfullmäktige, vill bara upplysa om att vi just nu sitter i opposition! Den styrande (S) majoriteten har genom en valteknisk samverkan lagt beslag på alla ordförande och viceordförande poster i kommunens nömnder vilket innebär att de inte är intresserade av andra åsikter! Det har framkommit en rad förslag till förändring men dessa har kategoriskt röstats ned men en tydlig majoritet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.