Alla idéer måste välkomnas!

Lycksele kommun tvingas till stora besparingar. VK skriver om den dåliga ekonomi som kommunen har och problemet att ingen vill ta ansvar för den ekonomiska situationen . Ytterst är det givetvis politiken som är ansvarig och här bär den styrande (S) majoriteten det största ansvaret. Jag inser att det är enkelt som oppositionspolitiker i kommunen att slå ifrån sig ett ansvar men i det läge som råder är det viktigt att lyfta fram betydelsen av att alla förslag till en bättre ekonomi är välkomna . Den styrande majoriteten kan inte stänga dörren för förslag av ideologiska skäl. Jag har suttit i kommunpolitiken i Lycksele i snart tre år och det har varit stor enighet när budget har tagits, däremot har överskridande av lagd budget inte varit ett enigt beslut. Det finns flera exempel på när den styrande majoriteten redan bestämt sig för en investering och då har tjänstemännens kalkyler eller oppositionens ifrågasättande inte spelat någon roll. I detta kärva läge kan vi inte acceptera att ideologi får stå över möjliga besparingar.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.